Kuka minä olen?

Olen Mari Kousa-Kuusisto (synt. 1985): inhimillisyyden, yhdenvertaisuuden ja monikulttuurisuuden puolestapuhuja, feministi ja ikuinen optimisti. Perhe, luonto, inhimillisyys, toisten ihmisten kohtaaminen, hyvä johtaminen ja paremman maailman rakentaminen ovat minulle tärkeitä asioita.

Toimin Turun Vihreät ry:n puheenjohtajana ja olen Turun kulttuurilautakunnan jäsen ja kaupunginvaltuuston ensimmäinen varavaltuutettu. Työskentelen tällä hetkellä HR- ja hallintojohtajana. Sitä ennen toimin liki kolme vuotta Suomen Punaisen Ristin Rauman vastaanottokeskuksen johtajana. Perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi biologista lasta ja kolme sijaislasta.

Suomen ulkomaalaislainsäädäntöä on viime vuosina muutettu lukuisia kertoja – huonompaan suuntaan, ilman huolellista valmistelua ja esimerkiksi vaikuttavuusarviointia. Kaiken lainvalmistelun lähtökohtana pitäisi olla perustuslain noudattaminen ja kansainvälisiin sopimuksiin sitoutuminen. Haluan tehdä töitä inhimillisen maahanmuuttopolitiikan ja tehokkaan kotiutumisen eteen.

Perheiden, lasten ja nuorten hyvinvointi on sydäntäni lähellä ja haluan puolustaa laadukasta koulutusta. Ei ole mitään muuta yhtä tehokasta keinoa edistää tasa-arvoa ja estää syrjäytymistä. Toinen tärkeä keino on turvattu toimeentulo. Työmarkkinat ovat kovassa muutoksessa eikä vakituinen palkkatyö ole enää realismia monellakaan alalla. Tulevaisuuden työpaikat on turvattava muun muassa parantamalla mikroyrittäjien asemaa.

Luonnon suhteen olemme vaikeiden kysymysten äärellä; ilmastonmuutos ei odota, vaan tarvitaan pikaisia toimia sen hillitsemiseksi. Niitä ovat esimerkiksi toimivat joukkoliikenneratkaisut ja ympäristölle haitallisista tuista luopuminen. Jokaisella lapsella ja aikuisella pitää olla myös mahdollisuus läheisen luontosuhteen luomiseen. Sen minkä tuntee, sitä haluaa suojella! Oma luontosuhteeni on syntynyt partiossa. Alkuvuosien retkien ja leirien rinnalle tulivat myöhemmin erilaiset isot projektit ja johtamistehtävät Lounais-Suomen Partiopiirissä. Piiri käsittää sekä Satakunnan että Varsinais-Suomen maakunnat, joten olen oppinut ymmärtämään miten erilaisia haasteita ja mahdollisuuksia on kasvukeskuksissa ja toisaalta taas muuttotappioalueilla.

Sitä samaa intohimoista maailmanparantamishalua ja avoimuutta, mitä olen partiosta ammentanut, haluan tuoda yhä enemmän politiikkaan. Kun yhdessä teemme töitä tärkeiden asioiden eteen, voimme jättää tämän maailman parempana tuleville sukupolville.


Työkokemus

• HR- ja hallintojohtaja, Haksa Oy, 2018–
• Johtaja, Suomen Punaisen Ristin Rauman vastaanottokeskus, 2015–2018
• Toiminnanjohtaja, Huittisten 4H-yhdistys, 2014–2015
• Kesäteologi, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, 2014-2015
• Kesäteologi, Teljän seurakunta, 2013
• Luokanopettajan sijaisuudet, Merikarvia ja Raisio, 2007–2012

Vapaaehtoistyö

• Piirinjohtaja, Lounais-Suomen partiopiiri, 2013–2016
• Piirin varajohtaja, Lounais-Suomen partiopiiri, 2009–2012
• Piirinjohtaja, Satakunnan partiolaiset, 2007–2008

Koulutus

• Fil. yo. (teologia), Helsingin yliopisto, 2012–
• Fil. yo. (kasvatustieteet), Turun yliopisto, 2005-
• Ylioppilas, Porin Suomalainen Yhteislyseo, 2004


Haluatko tietää lisää? Voit ottaa minuun yhteyttä viestitse!