Kaupunkikehitysjaosto 7.10.2019

Mari Kousa-Kuusisto /

Mikä ihmeen kaupunkikehitysjaosto?

Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto vastaa kaupungin kiinteistökehityksen, maankäytön ja tilankäytön strategisesta ohjauksesta. Jaostossa on 13 jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Valtuusto valitsee kaupunkikehitysjaoston jäsenet kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Tänään kaupunkikehitysjaosto päätti

  1. Linnanniemi-nimisen maankäytön strategisen hankkeen tavoitteiden asettamisesta
  2. ”Kauppaopisto” asemakaavanmuutosehdotuksen 32/2017 edellyttämästä maankäyttösopimuksesta (os. Kellonsoittajankatu 9)
  3. Omakotitonttihintojen tarkistamisesta vuodelle 2020

Linnaniemi

Linnanniemi on yksi Turun keskustan kehittämisen keskeisimmistä hankkeista. Linnanniemeä, Turun linnan ympäristön ja Aurajokisuun länsirannan kattavaa aluetta, kehitetään kunnianhimoisesti osaksi kaupunkikeskustan tulevaa kurkottamista kohti merta. Linnanniemen kehittäminen on strateginen maankäytön hanke, jonka tavoitteet asetetaan kaupunkikehitysjaostossa. Tavoitteiden pohjalta tullaan käynnistämään kansainvälinen ideakilpailu, jonka tavoitteena on saada vaihtoehtoja alueen tulevaisuuskuvaksi sekä löytää kokonaisidea alueen kehittämiselle.

”Kauppaopisto” asemakaavanmuutosehdotuksen 32/2017 edellyttämästä maankäyttösopimuksesta (os. Kellonsoittajankatu 9)

I kaupunginosaan laaditaan asemakaavanmuutosta, jolla ammatti-instituutin käytössä oleva tontti muutetaan pääasiallisesti asuinkäyttöön, ja Sirkkalankadun ja Kellonsoittajankadun kulmassa olevien naapuritonttien rakennuksia suojellaan. Kaupungin ja tontin I-16-21 omistajan eli Turun kauppaopetussäätiön välillä tehdään maankäyttösopimus, jolla tontin omistaja osallistuu asemakaavanmuutoksen edellyttämien yhdyskuntarakenneinvestointien toteuttamiskustannuksiin.

Kokouksessa esitettiin kaavamuutoksen hylkäystä, mutta äänestyksen jälkeen kaavamuutos hyväksyttiin äänin 10-2.

Omakotitonttihintojen tarkistamisesta vuodelle 2020

Jokaiselle hintavyöhykkeelle hyväksyttiin 1-2€:n korotus neliöhintaan. Uuden hinnoittelun löydät täältä: http://ah.turku.fi/khkeh/2019/1007012l/3970508.htm

Kategoriat: Yleinen

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *