Huomenna voit vielä vaikuttaa -älä nuku!

Mari Kousa-Kuusisto /

Turku ei ole valmis, eikä se sellaiseksi toivottavasti koskaan tulekaan.
Siksi on huippu upeaa, että voimme aika-ajoin pohtia, mihin suuntaan Turkua viedään.
Mielestäni paljon on kehitettävää siinä, että suunnan tarkistelua ja kuntalaisten osallisuuden mahdollisuuksia lisättäisiin myös vaalien välillä, ja sinä kaikkien kantsii olla aktiivisia.

Olen kuulut vaalikamppiksen aikana ainakin 100 kertaa kommentin, et mikään ei kuitenkaan muutu. Miksi äänestäisin.
Mulla ois muutama ajatus tästä.

 1. Luottamuksesta.
  Uskalla luottaa jonkun ehdokkaan lupaukseen pyrkiä edistämään tiettyjä asioita.
  Luota häneen ja hänen teemoihinsa – ja sen jälkeen, vaadi raportointia. Kerro vakka jo etukäteen, että mikäli ehdokas valitaan, toivot tällaista ja tällaista raportointia, soita, laita viestiä tai kutsu kahville juttelemaan.
 2. Säälistä.
  Ajattele meitä kaikkia satoja ehdokkaita, jotka ihan oikeasti haluavat kehittää Turkua, meitä jotka haluamme laittaa itsemme ja uskottavuutemme peliin. Jos sulle on ihan sama, ketä äänestää, ni äänestä jotakuta, esimerkiksi numerot välillä 120-219 ovat aika huippuja tyyppejä, sieltä löytyy useampikin ehdokas, jolle mielelläni antaisin ääneni! Olisi niin upeaa saada tehtyä Turussa historiaa ja noustua jopa suurimmaksi puolueeksi!
 3. Uskosta
  Usko siihen, että vain vaikuttamalla asioita muutetaan.
  Jos kaikki ne noin 40% , jotka viimeksi jättivät äänestämättä kuntavaaleissa äänestäisivät nyt, saisimme Turkuun ihan varmasti muutosta!
  Usko siihen, että kuntavaaliehdokkaat haluavat kuunenlla äänestäjiään, ja jos he niin eivät tee, äänestä seuraavaksi toisin!
 4. Toivosta.
  Mikään ei oo niin huono juttu, kuin se, että enää ei toivo parempaa, ettei ole näkemyksiä siitä, millainen ois parempi Turku, ettei enää toivo parempaa. Jos sulla itselläsi ei ole ajatusta, mitä se olisi, kuuntele ehdokkaita, tee vaalikoneita, soita tai laita viestiä, mä ja varmasti moni muukin auttaa mielellään maalailemaan paremman Turun kuvia.
 5. Vaikuttamisesta
  Vaikkei oma ehdokkaasi tulisi valituksi valtuustoon, hän saattaa saada muita tärkeitä vaikttamispaikkoja lautakunnista, joissa tehdään monia merkittäviä päätöksiä ja valmisteluita. Ei todella ole yhden tekevää, keitä siellä on!
  Äänesi siis ei mene hukkaan.

Huomenna on mahdollisuus päättää, keitä seuraavan kauden istuu valtuustossa, ketkä päättävät turkulaisten asioista, niistä asioista, jotka koskevat meitä eniten.
Älä nuku, älä jätä käyttämättä oikeuttasi. Anna ennemmin äänesi, luottamuksesta, uskosta, säälistä, toivosta tai vaikuttamisesta. Ole niin kiltti. Me kaikki ansaitaan se!

Kategoriat: Yleinen

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *