”Yksittäistapaus” vs. ”Rikos ihmisyyttä vastaan”

Mari Kousa-Kuusisto /

Olemme viikon sisään joutuneet vastaanottamaan uutiset Pietarin pommi-iskusta Syyrian ohjusiskuista ja nyt Ruotsin epäillystä terrori-iskusta.

Vielä jokunen vuosi sitten en olisi uskonut kasvattavani lapsiani tällaisessa maailmassa.

Samaan aikaan, kun viattomia kuolee ja omaiset ovat tuskissaan me ulkopuoliset tappelemme siitä, onko tämä ”taas yksittäistapaus,”, vai rikos ihmisyyttä vastaan.

Samaan aikaan, kun meidän turvallisuudentunteemme horjuu, pelkäämme ja raivostumme, on hyvä muistaa, että suuri osa elää tällaisen konkreettisen pelon kanssa päivittäin, ihan koko ajan. Osa niistä ihmisistä on lähtenyt etsimään elämää jossa ei tarvitsisi pelätä. Ainakaan joka hetki. Ja iso osa näistä on kokenut/nähnyt asioita, joita emme voi kuvitella.
Ja iso osa antaisi mitä vain päästäkseen pois. Turvaan. Edes hetkeksi.

Terrori-iskujen aikana meuhataan sitä, että turvapaikanhakijat tai maahanmuuttajat aiheuttavat tämän.
Öö. Niinku miten?
Oikeastiko terrorismi poistuisi sillä, ettei maahanmuuttajia tai turvapaikanhakijoita olisi? Siis oikeastiko väitetään, että terroristeja ei ois, jos ei ois turvapaikanhakijoita tai maahanmuuttajia?
Haloo!

Koulutus on paras keino estää terrorismia ja ääriliikkeitä.
Ei ole yhdentekevää, millaisia tyyppejä johtaa kuntaa, maata, erilaisia liittoumia/unioneita.
Mitä enemmän on mahdollisuuksia radikalisoitua, jäädä vaille asemaa yhteiskunnassa, vaille sivistystä, sitä enemmän mahdollisuudet radikalisoitumiselle kasvavat.

Jos kaikki se energia, mitä ilmituodaan vihana tuotais esiin välittämisenä, montako elämää pystyttäisiin pelastamaan?
Montako uhria saadaan takaisin riitelemällä keskenämme siitä, oliko tämä tai tuo isku ”yksittäistapaus” vai rikos ihmisyyttä vastaan?
Ei yhtään!
Montako kuolemaa voitais estää jos kaivettais se inhimillisyys itsestämme ja mietittäis, millaista maailmaa rakennamme siinä ihan lähellämne. Miten kohtelemme toisiamme. Siitä se kaikki lähtee, siitä se leviää.

Tuomitsen nämä kauheat teon. Tuomitsen vaikenemisen. Tuomitsen välinpitämättömyyden -ja väitän, että maailma on pelastettavissa, jos sen eteen tehdään töitä.
Pelasta yksi asia tai hetki joka päivä, osoita rakkautta ja tee maailmasta parempaa. Pienillä teoilla on väliä.
Mieti, millaisilla arvoilla voidaan saavuttaa inhimillisyyttä. Ja sitä kautta luoda turvallisempaa, välittävämpää maailmaa. Vaadi niitä arvoja päättäjiltä!

 

Suurimmat osanottoni kaikkien viattomien omaisille.

Kategoriat: Yleinen

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *