Tekeekö ikä hyvän kuntavaaliehdokkaan?

Mari Kousa-Kuusisto /

Olen eilen ja tänään ollut tekemässä vaalityötä vaalimökillä Yliopistonkadulla ja ilokseni olen päässyt käymään mitä parhaimpia ja mielenkiintoisempia keskusteluja kuntalaisten kanssa. Ehkä kivointa on se, että ihan hurjan moni on huikannut, että aikoo äänestää vihreitä. Huisia!

Yksi keskustelu kuitenkin jäi hiukan pyörimään mielessäni.
Kävin nimittäin hyvin hämmentävän keskustelun erään itseäni vanhemman herran kanssa. Hän oli sitä mieltä, että me nuoret tytöt (en ottanut tätä kohteliaisuutena tässä yhteydessä) nyt ei todellakaan kuuluta kunnan valtuustoon, kun me ei mitään mistään tajuta. Kerroin ystävällisesti, että olen eri mieltä, kunnan valtuustossa tarvitaan kaikenikäisiä. Toki valtuutetun edellytyksenä on täysi-ikäisyys, mutta kunnanvaltuutetun on kuultava ja välitettävä kaiken ikäisistä, vain niin saadaan rakennettua parempi Turku. Viisaus kun ei asu yhdessä valtuutetussa, eikä edes koko valtuustossa. Jokaisella meillä toki on oikeus mielipiteeseemme, mutta mielestäni on melko pelottava ajatus, että vain ikä toisi pätevyyden yhteenkään luottamustehtävään.
Tämä ajatusmalli oli herran mukaan typerää, eikä minun kuuluisi kyseenalaistaa itseäni vanhempaa ja kokeneenpa, vaikka siis ilmaisin nimenomaan vain oman mielipiteeni ja korostin, että meillä saa olla omat mielipiteemme asiasta.
Siinä keskustellessamme taas hetken mietin, kuinka upeassa harrastuksessa olenkaan saanut elämästäni suurimman osan viettää, siellä tsempataan nuoria ottamaan vastuuta, siellä saadaan lapset, nuoret ja aikuiset uskomaan itseensä, eikä tulisi mieleenikään ajatella, että nuorista ei olisi tässä maailmassa ihan mihin vain -tahtoa, työtä ja intohimoa kun löytyy, niin kaikki on mahdollista. Onneksi maailmassa on partio <3

Jäin pohtimaan käymäämme keskustelua tarkemmin ja totesin, että himpura, mä ainakin haluan rakentaa Turusta parempaa paikkaa meille kaikille. En vain osalle, en vain tietynikäisille tai vain tietyllä tavalla ajatteleville, vaan ihan kaikille. Haluan kuunnella ja osallistaa, olla vastuullinen, avoin ja raportoida tekemisistäni.
Musta nuo seikat tekee musta (kyllin) hyvän ehdokkaan ja toivottavasti hyvän valtuutetun.
Hyvää minusta ei tekisi se, että olisin vanhempi, tai nuorempi.
Joskus yli kymmenen vuotta sitten eräs viisas vanhempi herrasmies sanoi mulle, kun murehdin selviytymistäni isossa partiopestissä, sillä olin kovin nuori: ”Mari, unohda ikäsi, pystyt mihin vaan, jos haluat tarpeeksi ja tiedätkö, se ikäongelma poistuu ajan kanssa.”

Vaikken keskusteluun painotuksistani aluksi mainitun herran kanssa päässyt, päätin niistä muistuttaa teitä.
Mulle tärkeitä asioita löytyy tän postauksen kuvasta mm.
Osallisuutta -kuntalaisia pitää kuunnella ja osallistaa päätöksen tekoon
Avoimuutta – päätöksiin pitää osallistaa ja päätöksistä pitää raportoida
Rohkeutta -tehdä päätöksiä ja korjata huonoja ratkaisuja.
Lasten ja nuorten tilannetta – jos emme sijoita heihin, ei meillä ole tulevaisuutta!
Koulutusta ja opiskelua – ei suurempia ryhmäkokoja, jokaiselle nuorelle jatko-opiskelu tai työharjoittelupaikka
Välittämistä, tasa-arvoa – jokaisesta, ihmisoikeudet kuuluvat kaikille! Yksikään ihminen ei ole toista arvokkaampi.
Yhdessä tekemistä – vain yhteistyössä pystytään luomaan parempaa.

PS: Omalta osaltani iso kiitos ihan jokaiselle kuntavaaliehdokkaalle ihan jokaisessa puolueessa. Te teette upeaa työtä ja tarjoamalla itsenne äänestäjien käyttöön laitatte itsenne myös alttiiksi monenlaiselle palautteelle ja olette valmiita tekemään töitä paremman Turun puolesta – se on mieletöntä!

Kategoriat: Yleinen

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *