Koirat <3 Puolalanpuisto

Mari Kousa-Kuusisto /

Kävin eilen keväisen aurinkoisessa Puolalanpuistossa jakamassa vaalimainoksia. Pääsin käymään monta upeaa keskustelua, monenlaisten ihmisten kanssa hyvinkin monenlaisista asioista.
Ainakin viisi kertaa kahden tunnin aikana mietin, että miksi ihmeessä nämä ihmiset eivät ole joko a) ehdolla kuntavaaleissa tai b) miksi he eivät ole tuoneet omia ajatuksiaan ilmi.
Ja heti kolmantena c) jos minut valitaan valtuustoon, kuuntelen pienissäkin asioissa kuntalaisia.Kaikki eväät kehittyvään ja monikulttuuriseen,  parempaan, avoimempaan, inhimillisempään ja värikkäämpään tulevaisuuden Turkuun löytyy, kun vain kuunnellaan, tarjotaan osallistumisen mahdollisuus ja kohdataan kuntalaisia!

Eilisen oppini kuntalaisilta oli se, että todennäköisesti monen koiranomistajan Turku olisi onnellisempi, jos keskustassa olisi koirapuisto. Sama pohdinta nousi keskusteluun yhden ihanan kuntalaisen kanssa. Siinä oli kyllä upea nainen, voi veljet! Puhuimme siitä, miten keskustassa on huonosti paikkoja koirien ulkoilutukseen, siis oikeasti keskustassa ei Kakolan suunnalla tai Ylioppilaskylässä. Oltuani puistossa noin 20 minuuttia tajusin, että vähintään joka kolmas puistossa liikkuja liikkui siellä koiran kanssa. Sinällään on toki mahtavaa, että Turku on ottanut koirien hyvinvoinnin tosissaan, sillä kaupungista löytyy 15 koirapuistoa ympäri kaupunkia. Jokainen kuitenkin  ymmärtää, että hektinen elämä ei aina anna mahdollisuutta siihen, että lähtisi koiran kanssa toiselle puolelle kaupunkia koirapuistoon.
Keskustelussamme nousi hyvin voimakkaasti kysymys;  Miksi  Puolalanpuistossa ei voi olla koirapuistoa? Siellä koiria selvästi keskustassa ulkoilutetaan todella paljon. Mitä siis koirapuisto muuttaisi? Sen, että siellä olisi selkeä alue, jossa koirat voisivat temmeltää?

No minähän tietty googlasin heti, mitä Google löytää haulla ”Puolalanpuisto + koirapuisto”.
Pakkohan tästä on nimittäin ollut olla puhetta, ja niin tiesi myös tuo keskustelukumppanini.
En ehkä halua tässä tiivistää keskusteluiden mielipiteiden muotoa, mutta se mikä ihmetyttää on se, että samalla, kun haluamme ihmisten viihtyvän keskustassa sieltä viedään muualle niin lapset, kuin koirat. Käytännössä siis ne suurimmat ulkoilun syyt, joita aikuisella ihmisellä itsensä lisäksi on.
En ymmärrä.

Itse toivoisin, että keskustaa rakennettaisiin houkuttelevaksi myös lapsiperheille ja koirien omistajille. Samalla aidosti kuultaisiin myös niitä keskustan lapsiperheitä ja koiranomistajia. Miten he viihtyisivät siellä keskustassa paremmin, eivätkä karkaisi lähikuntiin.
Toki kuulla pitää myös muita käyttäjiä ja käydä avointa keskustelua.
Mikä sinun näkemyksesi asiaan on?

Mitä muuta Turussa pitäisi muuttaa/kehittää/luoda/poistaa. Kerro ihmeessä!

Kategoriat: Yleinen

2 kommenttia

Turkulainen koiraäiti & #183;2.4.2017 17.06

Ihanaa, että löysin ehdokkaan joka puhuu koirista ja ulkoilusta! Nythän oli kerätty adressi vartiovuorelle koirapuistoa varten, mutta kuulemma liian iso meluhaitta. Keskustan alueella varsinkin ikäihmiset tarvitsevat puistoa ja samalla juttukaveria, monta kertaa törmää koiran kanssa vanhuksiin, jotka haluaisivat vaan jutella. Mun mielestä myös Turku tarvisi ison ja maastoa vaihtelevan koirapuiston (esim Helsingin rajasaari), etenkin luolavuoren suunnalle, koska tällä puolella Turkua ei ole suurta puistoa. Myös luolavuoren alueella on paljon pieniä kallioisia metsäalueita, jotka ei oikein sovi lenkkeilyyn, mutta koirille erinomaisesti. 🙂

    Mari Kousa-Kuusisto & #183;7.4.2017 18.10

    Ihanaa saada viestiä tätä kautta!
    Muistathan, että ihan aina saa laittaa viestiä ja antaa palautetta tai heittää ideoita ?

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *