Lasten ja nuorten eriarvoistumista vastaan tulee taistella!

Mari Kousa-Kuusisto /

Lapsissa ja nuorissa on tämän hetken mahdollisuudet ja paremman tulevaisuuden avaimet.
Kuntapäättäjien on pidettävä huolta siitä, että kunta ei eriarvoista lapsia ja nuoria – sitä kautta meille kaikille rakentuu parempi tulevaisuus.
Kunnassa on turvattava tulevien sukupolvien tulevaisuus, ei tuhottava sitä jo alkuunsa viemällä resursseja heiltä. Yhtäkään kuntalaista ei saa eriarvoistaa!
Ei lapsena, ei nuorena, ei aikuisena, eikä vanhuksena.
Perheen sosiaalisella asemalla ei saa olla vaikutusta lapsen ja nuoren mahdollisuuksiin rakentaa tasavertaisesti muiden kanssa tulevaisuuttaan.

Olen pohtinut paljon, millaisten asioiden eteen meidän pitäisi tehdä töitä, jotta lapset ja nuoret voisivat Turussa hyvin, ja tätä kautta me kaikki. Tässä joitakin nostojani.
(Turun vihreiden kuntavaaliohjelmassa on tosi hyviä asioita tämän tueksi, lue se kokonaisuudessaan täällä: http://www.turunvihreat.fi/index.php/kuntavaalit/vaaliohjelma)

 • Koulutuksesta ja opetuksesta ei tule Turussa leikata.
  Peruskoulu on yksi parhaita keinoja estää lasten ja nuorten eriarvoistuminen. Peruskoulu läpileikkaa koko ikäluokan ja sen tulee tarjota jokaiselle samat lähtökohdat. Myös opettajien ja muun koulun henkilökunnan resurssit tulee turvata ja varmistaa.
 • Peruskoulun päättävillä on oltava jatko-opiskelu- tai työharjoittelumahdollisuus.
  Kukaan ei saa jäädä jo peruskoulun jälkeen yhteiskunnan ulkopuolelle. Tässä kunnan rooli on todella suuri. Ja tätä voidaan jo ennakoida turvaamalla nuoriso-ohjaajien, kuraattorien, koulupsykologien ja opettajien resurssien turvaamisella.
 • Varhaiskasvatus on turvattava jokaiselle lapselle.
  Perheen tarpeiden mukaan ja mahdollisimman lähellä kotia, erityistarpeet huomioiden.
 • Erityistä tukea tarvitsevia lapsia perheineen kohdellaan arvostavasti ja heille tarjotaan kunnan tuki ilman taisteluja
 • Koulu- tai päiväkotirakennukset eivät saa vaarantaa terveyttä.
  Eivät lasten ja nuorten, eivätkä lasten ja nuorten kanssa päivittäin toimivien ammattilaisten!
 • Lapsia ja nuoria kuullaan päätöksenteossa.
 • Nuorisotakuu otetaan oikeasti käyttöön.
 • Edullisia harrastusmahdollisuuksia
  Kunnan pitää huolehtia siitä, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus harrastaa edullisesti ja jopa ilmaiseksi. Tässä tiivis yhteistyö kolmannen sektorin kanssa on tarpeen.
 • Perheiden hyvinvoinnin eteen pitää tehdä töitä
  Tukea tarvitsevien perheiden tulee saada tukea nopeasti, ja matalalla kynnyksellä. Yksikään lapsi ei saa voida huonosti siksi, että kunnalla ei ole riittäviä resursseja perheiden tukemiseen.
 • Puistot, liikuntapaikat, kokoontumistilat
  Kaavoituksissa, kiinteistökartoituksissa ja muissa pitää kantaa huolta siitä, että lapsille on puistoja, nuorille kokoontumistiloja ja liikuntamahdollisuuksia on luonnon helmassa kaikenikäisille.

 

Kuntapäättäjänä taistelen lasten ja nuorten eriarvoistumista vastaan – se on mielestäni meidän kaikkien etu!
Mitä muita keinoja Turussa voisi olla lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi? Kerro ajatuksesi kommentoimalla tai laittamalla minulle viestiä esimerkiksi fb-sivuni kautta.

Kategoriat: Yleinen

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *